Det skjer

Sommerkonsert ved Agnieszka Kosmecka

17. juli 2019 kl: 12:00
Jevnaker kirke

Onsdag 17.juli er det den unge polske organisten, Agnieszka Kosmecka, som står for sommerkonserten i Jevnaker kirke.
Agnieszka Kosmecka kommer fra Poznan i Polen. Hun fullførte doktorgradsstudier i Organ Performance på Ignacy Jan Paderewski Academy of Music med professor Slawomir Kaminski. Hun studerte også med professor Bine Bryndorf ved Danmarks kongelige musikkonservatorium i København og på The Butler School of Music ved University of Texas i Austin (USA) med professor Matthias Maierhofer. Kosmecka har deltatt bl.a. på Tallinn International Organ Festival, Bergen Organ Summer, Alands Organ Festival, Pargas Organ Days og Braga International Organ Festival. Hun har et stort repertoar, men har fordypet seg spesielt i skandinavisk, tysk og polsk musikk fra 17.- og tidlig 19. århundre.
Sommerkonsertene i Jevnaker kirke uformelle. De er for alle, både for de som er konsertvante og for nye lyttere. Agnieszka Kosmecka vil spille et rikholdig og variert program på det velklingende orgelet i Jevnaker kirke. Konserten er den siste i rekken av 5 orgelkonserter sommeren 2019. Det er planer om en tilsvarende konsertserie også neste sommer.
I forbindelse med konserten er det også mulig å ta en tur innom gravkapellet og se utstillingen til Jevnaker-kunstneren Heidi Irene Kainulainen.