AgoraIRIS/Alles: Lørdagsmatiné m/Bokbad og musikk

Tidspunkt: 20. april 2024 kl: 14:00
Sted: Alles Kulturhus/Lille Scene

Dette er et lørdags-event som inngår i AgoraIRIS-festivalen (se nederst), og som samtidig er et ledd i samarbeidet med Global Oslo Music (se nest nederst), som ble innledet i 2023.

Vi skal møtes på den nye lille scenen i Alles Kulturhus, og vil ha samtale med Hilde Ljøen, forfatteren av boka "Blikk, gjenklang", som er en serie på ti portretter. Der fortelles historiene om personer fra alle verdens kanter, som nå lever i Norge, og bidrar til norsk kulturliv som musikere.
Boka er en historie om ti artister som alle har vært involvert i Global Oslo Musics prosjekter, og som har revitalisert et musikerliv i norsk sammenheng, gjennom nye konstellasjoner og nye komposisjoner.

Vi vil i løpet av matineen også møte den lokalt forankrede fotografen for prosjektet, Ingvild Vaale Arnesen - samt at vi får musikalske smakebiter (og kanskje en liten prat?) med tre av de portretterte musikerne. Vi vil få møte og høre Safaa al-Saadi, Evelina Petrova og Rohini Sahajpal (som også spilte på Humbar i desember!). Disse tre har opprinnelse fra hhv Syria, Russland - og Solbergelva (med indisk musikalsk tradisjon vedlikeholdt ved bredden av Drammenselva)!


Velkommen til en givende og inspirerende lørdag ettermiddag!
Det er gratis inngang, men med invitasjon til å bidra med en frivillig Vipps-betaling - alt etter ønske og evne! .

Global Oslo Music er en fantastisk myldrescene for samarbeide mellom musikere i Norge, med opprinnelse fra all verdens kanter! I over 15 år har GOM satt i gang prosjekter der musikere møtes og skaper ny musikk sammen - basert på egne musikktradisjoner og erfaringer i møte med andres. Med støtte fra Kulturrådet har en rekke komposisjoner blitt skapt, utgitt og formidlet med urpremierer i GOMs regi. Agora Kulturkafé begynte høsten 2023 et samarbeide med GOM for å videreformidle genuine, nyskapende og spennende musikk til publikum utenfor Oslo. De første tre konsertene i Hønefoss (høsten 23) ga de frammøtte fantastiske opplevelser og spennende møter med super musikere litt utenom mainstream.

Dette arrangementet inngår i en langstrakt AgoraIRIS-festival april/mai, utviklet av Agora Kulturkafé i samarbeid med det ny-etablerte IRIS-prosjektet - initiert av aktører i kommunen og lokale kulturentusiaster. IRIS-prosjektet avslutter sitt første aktive år med en stor IRIS-forestilling, der mange lokale krefter er involvert, på Byscenen 28.april. Agora Kulturkafé legger en serie av verdensmusikk-konserter inn i AgoraIRIS-festivalen - og programmet fortettes i uka fram mot 28.april. Vi anser alt dette som et pilotprosjekt for en årlig AgoraIRIS-festival i årene framover, med vekt på kulturmøter, mangfold og lokal kreativitet, samt nye impulser blant annet i form av verdensmusikk-konserter.

 Tilbake  Det skjer - Forsiden