BRØDBAKSTKURS – Surdeig og urkorn

Tidspunkt: 31. oktober 2025 kl: 09:30
Sted: Karin & Lizas Småbruk - Jevnaker
Vil du forstå surdeig – og lære å bake brød med gamle kornsorter som gir både smak og næring?
Bli med på en inspirerende kursdag med Liza, erfaren baker og kursholder. Du får praktisk innføring i hele bakeprosessen: fra å holde liv i en surdeigsstarter til elting, bretting, forming og steking – med teknikker du enkelt kan bruke hjemme. Vi baker med norskdyrket spelt, emmer, rug og hvete, og utforsker hvordan ulike korn påvirker smak, struktur og fordøyelighet.
I løpet av dagen:
?? Baker du to ulike surdeigsbrød
?? Lager vi surdeigspizza til lunsj – med grønnsaker og pålegg fra gården
?? Lærer du om gamle kornsorter og deres bakeegenskaper
?? Får du forståelse for hvordan surdeigsstarteren fungerer
?? Og du får masse tips for å lykkes med brødbaking hjemme
Kurset passer både for nybegynnere og deg som har bakt litt før – og ønsker bedre forståelse og trygghet i brødbaksten.
?? Mer info og påmelding: https://lizassmabruk.no/event/brodbakst-videregaende/
?? Begrenset med plasser – meld deg på og ta med deg både ny kunnskap og nystekt brød hjem!