Det skjer

Agora Sakral 2: "Håpets kappe" (konsert) - Solfrid Molland m/ensemble

30. september 2020 kl: 19:00
Hønefoss Kirke

Agora Kulturkafe har i samarbeid med Ringerike Kirkeakademi og Hønefoss Menighetsråd gleden av å presentere en konsert med Solfrid Mollands rykende ferske musikk, planlagt som del av hennes release-turne i vår, men korona-utsatt til nå. Solfrid Mollands album "Håpets Kappe" er gitt ut på Kirkelig Kulturverksted i vår, og er et kritikerrost, inspirert, mangfoldig og helstøpt album, med visjon og opprinnelig arbeidstittel "tre hellige rom - og én jord". (Om Mollands musikk har musikkbloggeren Erik Valebrokk tidligere uttalt at det er "så vakkert at det er til å grine av!"). Med personlig inspirasjon hentet fra tre hellige hus, en synagoge, en kirke og en moské, og med musikalske referanser og klanger fra både europeiske katedralers kirkemusikk, østeuropeisk kletzmer- og sigøynermusikk og balkan-impulser, samt orientalske toner fra Midt-Østen og Nord-Afrika - vil konserten åpne for en rekke overlappende impulser, helt i samsvar med Solfrid Mollands sterke visjon og motivasjon. I levende livs engasjement og i musikalsk virke og verk søker Molland med sterk formidlingsevne å stimulere til menneskemøter; å møte hverandre med respekt, skape dialog og toleranse, skape fred gjennom religionsdialog, og skape et felles engasjement for den ene jorda vi har sammen. Hun har satt sammen et uhyre sterkt ensemble til dette albumet, og de vil fylle kirken med musikk som vil bære tankene videre, helt inn til musikkens hjerte? Det kan forventes en inspirert kveld, for mennesker fra enhver eksistensiell plattform. Molland har skrevet tre komposisjoner inspirert av jødenes synagoge, muslimenes moske´ og den kristne kirken. I tillegg synger hun tekster om fred fra de tre religiøse tradisjoner formet til sangtekster av Erik Hillestad. Ingvar Hovland har bidratt med en tekst som hyller naturen. Musikalsk søker ensemblet å reflektere strømninger i dagens Europa med et tonespråk som ligger i skjæringspunktet mellom norsk visetradisjon, arabisk og jødisk folkemusikk og vestlig klassisk kunstmusikk - det hele bundet sammen i et improviserende samspill. Albumet har fått svært gode omtaler i pressen.

Musikere: Solfrid Molland (sang/piano/trekkspill), Hayden Powell (trompet), Mats Eilertsen (kontrabass), Daniel Lazar (fiolin) og Aziz Kossai (oud/vokal)


Konserten kan gjerne ses i sammenheng med programmet dagen før, som del av et to-dagers tverr-religiøst tema-program. Tematikken er knyttet til økumeni, religionsmøter, dialog mellom religioner og vårt ansvar for skaperverket, med hovedvekt på de semittisk-baserte religionene med røtter i Midt-Østen: jødedom, kristendom og islam.

Agora Kulturkafe støttes av Norsk Kulturråd. Kun forhåndssalg - på RingBillett (325,-). Vi holder strengt koronaregime, konserten skal kunne oppleves i trygge rammer - derfor begrenset antall billetter! Sitat fra Mollands siste konsertomtale: "Magisk konsert! Ensemblet bergtok publikum til de grader at en tilhører spontant reiste seg opp i salen i pausen og utbrøt: Denne musikken tar ikke veien om øret. Den ga°r rett i hjertet” - John Johansen, Sarpsborg Arbeiderblad

Formiddagsbønn

30. september 2020 kl: 10:00
Hønefoss kirke

Babysang

30. september 2020 kl: 10:30
DoReMi Elstangen barnehage, Klokkerlia 12, Krokkleiva

Hverdagsgudstjeneste

30. september 2020 kl: 11:00
Hønefoss kirke

Bønnemøte.

30. september 2020 kl: 18:30
Filadelfia.

Kontor og klasse – Zeshan Shaker i samtale

30.09.2020 19:00:00
Ringerike bibliotek