Nybegynnerkurs i Ringerikes Birøkterlag

Tidspunkt: 19. april 2021 kl: 18:00
Sted: Lagsbigården på Viul (og alternativ støtte med digitale møter om vi skulle trenge det i.f.m. COVID)

Vi satser på at mandagen passer de fleste og legger fram dato for til sammen 9 samlinger. Vi møtes da fra kl. 18-21.
1. samling på man, 19.04. 2. samling på man, 03.05. 3. samling på tir, 18.05. 4. samling på man, 31.05. 5. samling på man, 07.06. 6. samling på man, 14.06. 7. samling på man, 09.08. 8. samling på man, 23.08. 9. samling på man, 06.09.

På disse dagene skal kurslederne forberede deltagerne så godt som mulig til å starte med egne bier på en forsvarlig måte.
Deltagerne skal gå inn i bienes biologi og helse, se på hvordan man setter opp egen bigård og liste opp trekkplantene som er av størst interesse for biene gjennom sesongen. Videre blir en kjent med bikuben i alle sine deler tilknyttet forskjellig behov til forskjellig årstid. I det praktiske arbeidet skal alle få sett, prøvd og øvd på birøkterens utstyr og redskap.
Laget kan tilby kjøp av bifolk som blir avlet fram i lagsbigården under nybegynnerkurset. I tillegg har kurslederne flere ressurser for å skaffe kvalitativt gode avleggere.
Nybegynnere vil nok knytte seg via en mentor ordning til en eller flere erfarne birøktere som en kan ringe til om noen viktige spørsmål kommer opp -> og det gjør de helt sikkert.
En naturlig måte er først å høre med den en har kjøpt biene fra. Så kan man ta kontakt med andre birøktere i miljøet litt etter hvert.
Etter en halv sesong i bigården blir deltagerne i august kjent med høsting og honningbehandling og så i september skal kurset sørge for at alle blir trygge på innvintringen av kuben(e) deres.

Det er et stort lærestykke som ligger foran deltagerne. Og de som har drevet birøkt i lengre tid vet at man nok aldri blir utlært på dette feltet.
Kursgebyr ligger på kr 2.500 til enkelt deltager (eller kr 4.000 for to som kommer fra samme hushold).
Om noen vil melde seg direkte på eller sitter med spørsmål så send epost til kursleder Carsten M. Elbe med en gang!
Litt mer info om lokallaget finnes på https://ringbi.no/ og enda mer ligger på landslagets sider https://norbi.no/ .
Velkommen til en hyggelig oppstart til birøkten i Ringerike!

 Tilbake  Det skjer - Forsiden