Det skjer

Agora Clint: Solfrid Molland Ensemble

22. mai 2019 kl: 18:00
Cafe Clint, Hønefoss

“Magisk konsert! Ensemblet bergtok
publikum til de grader at en tilhører
spontant reiste seg opp i salen i pausen og
utbrøt: Denne musikken tar ikke veien om
øret. Den går rett i hjertet”
- John Johansen, Sarpsborg Arbeiderblad

Og nå kommer de til Hønefoss! Solfrid Molland har også tidligere spilt for Agora Kulturkafe, seinest i desember - sammen med Gjertruds Sigøynerorkester på julekonserten «Rom i herberge», i Hønefoss kirke. Hun fikk strålende anmeldelser for sitt siste album «Forvandling» (2016), og er inspirert og entusiastisk formidler av arven etter sigøynermusikken, som også en ildsjel i kampen for romas verdighet og rettigheter. Hun er også klassisk skolert, og komponerer låter i retning av instrumental klavermusikk/meditativ jazz – i tillegg til sangene som oppstår i møtet med andre poeters tekster, og i møte med arven fra sigøynerne. Solfrid Molland synger, og spiller trekkspell og piano. Hun har et nært samarbeid med Kirkelig Kulturverksted/Erik Hillestad, og fikk dessuten Oslo Bys Kulturpris i 2014.
Solfrid Molland har nå etablert et nytt band, hvor hun blant annet har med seg barnebarna til legendariske Raya, Petar Nikak Bielenberg og Aleco Ivanovich, på gitar. På denne konserten er bare Aleco Ivanovich med – men ensemblet kompletteres som vanlig med de strålende musikerne Daniel Lazar på fiolin og Torstein Kinn på kontrabass.
Ensemblet tar publikum med på en magisk musikalsk reise til Øst-Europa med russiske og rumenske sigøynerballader og Mollands egne komposisjoner. Konserten er en hyllest til styrken og spiritualiteten i sigøyner-musikken og østeuropeisk kultur. De spiller Europas blues - blå toner hentet fra europeiske restauranter, kneiper og bakgater.

“Hun er en vokalist med klare røtter i sigøynermusikken og den øst-europeiske
folkemusikktradisjonen...hun synger seg nesten under huden på lytteren”
- Jan Granlie, Jazzmagazinet Salt Peanuts
“Solfrid har et intenst nærvær, og hun formidler en helt egen poetisk nerve, både med sin stemme og
gjennom sitt delikate uttrykk ved pianoet”
- The Willhelmsen, Ole Morten Willhelmsens musikkblogg