Det skjer

Agora Bryggerikjelleren: Open String Department

20. mai 2022 kl: 19:00
Bryggerikjelleren, Søndre Torv 2, Hønefoss

Agora Kulturkafé har i samarbeide med Bryggerikjelleren gleden av å presentere den forrykende musikalske trioen Open String Department for Hønefoss-publikum! Vi trekker på ny ned i den stemningsfulle Iskjelleren, og lar de virtuose strengetraktørene leke seg i de intime undergrunnslokalene - Agora K’s nyetablerte lekegrind! Og lokalt forankrede Jørgen Tangen Bendiksen (Drolsum Stasjon) vil kunne dukke opp med gjesteopptreden på enkelte numre!
Open String Department er en strengebasert trio som har vakt oppsikt for både jazz og folkemusikk-publikummet i Europa. Trioen ble startet på jazzlinja i Trondheim i 2012, og har gitt ut to kritikerroste plater og turnert i Europa og Japan. Trioen sprang ut av det etter hvert legendariske bluegrassbandet Julie & The New Favorites, og har bevist at knivsegg mellom moderne improvisasjonsmusikk og amerikansk bluegrass, og skaper med dette et unikt uttrykk.
Trioen samarbeidet med musikere som Ola Kvernberg og Stian Carstensen (som begge er med på debutplata), Harpreet Bansal og Siri Gjære for å nevne noen. Oppfølgeren Americanarchy kom i 2020 til unisont gode kritikker, og bandet har tatt noen sjumilssteg på vei mot denne.
Omtaler:
Lira: Trion utmanar och spränger gränser för att skapa något nytt unikt. Riktigt läckert!
Songlines: Whip smart, virtuosic album of improvised americana, unusually original
Dag og Tid: Trioen står fram med en trygghet og nerve i samspillet. Lydbildet er distinkt og dynamisk.
Salt Peanuts: Hele veien gjennom er dette en deilig og temmelig «unorsk» innspilling, som gleder, fra tre glimrende musikere som har en klar felles idé om hvor de vil med musikken.
Monomagasin: Så visst har Open String Department lyckats upprepa tricket. Kanske till och med med en ännu större Den bästa amerikanska musiken görs inte självklart av amerikaner.
Musikerne:
Magnus Wiik (mandolin, banjo, dobro) er en prisbelønt multi-instrumentalist. Han har vært primus motor bak et titalls kritikerroste plater og samarbeidet med store navn innen jazz, bluegrass og irsk folkemusikk.
Aksel Jensen (kontrabass) er en av landets mest brukte bassister innen jazz og folkemusikk. Han er mye brukt som sessionmusiker og jobber med band som Game of Drones og Martin Högberg Trio.
Espen Bjarnar (gitar) markerte seg i ung alder som et gitartalent av de helt sjeldne, og hans umiskjennelige gitarspill har vært å høre i ESP og Arne Torviks Northern Sounds de siste årene.

Agora Kulturkafe støttes av Norsk Kulturråd.
Forhåndssalg på Ringbillett.