Opplev Veien kulturminnepark

Tidspunkt: 4. desember 2022 kl: 11:00
Sted: Veien kulturminnepark

Veien kulturminnepark tar deg med tilbake til jernalderen!
Hos oss finner du et av Østlandets største gravfelt fra eldre jernalder! Med over 100 gravhauger, og et gjenreist langhus fra romertid kan du lære mye om hvordan vikingenes forfedre levde! I vakkert samspill med fortiden, ligger også et arkeologisk museum med skiftende utstillinger.
Gjennom utstillingen: «Opprinnelse; Buskerud» blir du tatt med helt tilbake til istiden! Her kan du se arkeologiske gjenstander fra steinalder til vikingtid!
«Klær i fortiden» forteller om hvordan produksjon av klær utviklet seg fra steinalder til middelalder. Her får du også vite mer om blant annet nålebinding, plantefarging og andre teknikker som ble brukt for å skape klær i fortiden.
Vår nye utstilling: «Arkeologi og anarki» forteller om metallsøking, og de nye historiene som metallsøking kan bidra med. Den tar utgangspunkt i gården Sem i Øvre Eiker og viser hvordan detektorfunn har bidratt til å forandre vårt syn på stedet; fra å være ukjent i arkeologisk sammenheng, til å bli ett av de sentrale og mest funnrike områdene fra jernalderen.

 Tilbake  Det skjer - Forsiden