Pipekonsert med JeeYoung Park

Tidspunkt: 29. juni 2024 kl: 11:30
Sted: Hønefoss kirke

Hver lørdag i perioden 22. juni til 20. juli, blir det pipekonserter i Hønefoss kirke denne sommeren.

Pipekonserter er orgelkonserter for «alle» og varer i ca. en halvtime. Vi sikter mot konserter av høy kvalitet, men likevel med et uformelt preg der det er anledning til å stikke innom også for nysgjerrighets skyld. Det legges vekt på et bredt repertoar og gjenkjennelighet i musikkvalget. Hønefoss kirke har et flott og velklingende orgel som passer godt til et allsidig musikkrepertoar. Mange dyktige organister medvirker. Noen er etablerte og kjente utøvere på sitt instrument.

JeeYoung Park er utdannet pianist og musikkpedagog fra Sør- Korea og studerte deretter cembalo og orgel i Tyskland, bl.a. har hun to Diplomgrader i Orgel og Cembalo fra Staatliche Musikhochschule Karlsruhe, konserteksamen i orgel fra Hochschule für Musik und Theater Leipzig. Senere fullførte JeeYoung Park Kirkemusikk II ved Norges Musikkhøgskole i Oslo. JeeYoung har deltatt i flere orgelkonkurranser og var finalist i bl.a. Silbermann Orgelwettbewerb i Freiberg i Tyskland, Musashino Tokyo i Japan og Xavier Darasse Concour i Toulouse, Frankrike. Som repetitør og continuospiller har hun vært med å fremføre en rekke større kirkemusikkverker bl.a. J. S. Bachs Juleoratoriet, G.F. Händel Messias, J. Brahms Ein Deutsches Requiem, G.Rossinis Petite Messe Solennelle m.fl.
Siden høsten 2012 har JeeYoung jobbet som Kantor i Øvre Eiker. Hun har en utstrakt konsertvirksomhet i inn- og utlandet som bl.a. Asia og Europa. Park har et stort repertoar fra 1600 tallet til samtidsmusikk.
Det er gratis adgang på konsertene, men det er mulighet for å støtte konsertarbeidet ved å gi en kollektgave. Hønefoss menighetsråd er arrangør.
Vi ønsker velkommen til sommerens konserter i Hønefoss kirke.


 Tilbake  Det skjer - Forsiden