Palestina blør enda - stans folkemordet!

Tidspunkt: 13. juni 2024 kl: 18:00
Sted: Søndre Torv/City-gården

Torsdag 13.juni kl 18 arrangerer Palkom og DPNF en markering på Søndre Torv og et åpent møte kl. 19 på City-gården.
Vi oppfordrer folk til å møte fram – og vise sin holdning til massakrene på Gaza - og angrepene mot palestinerne på Vestbredden.
Folkemordet fortsetter, og israelske myndigheter signaliserer ingen vilje til å trekke seg tilbake – de fortsetter å angripe en befolkning som lever under katastrofale, humanitære forhold. Hva kan gjøres? Både stat, kommune, grupper og enkeltpersoner kan handle - i solidaritet, for palestinerne, til forsvar for menneskerettigheter og folkerett.
Israel fortsetter på tross av ICCs pålegg, FNs vedtak og utallige oppfordringer og krav - fra stadig flere stater i tillegg til den voksende solidaritetsbevegelsen.
Vi må fortsette til dette opphører: nok er nok!
Etter markeringen med appeller, vil alle bli invitert videre til et åpent møte med innledninger og debatt.
Paroler:
- Fritt Palestina
- Stopp folkemordet i Palestina
- Boikott Israel
- Trekk oljefondet ut av okkupasjon
- Støtt den palestinske motstandskampen
Appellanter:
- Peter Eisenstein
- Even Jacobsen
- Maria Saxegaard
- Miriam Qaddomi
Fordragshomdere:
- Peter Eisenstein
Peter Eisenstein er en amerikansk, jødisk fredsaktivist med bakgrunn i solidaritetsbevegelsen under contras-krigen på åttitallet. Han er manusforfatter og lærer i videregående skole. Eisenstein er også styremedlem i det politisk partiet FOR- Fred og Rettferdighet. Eisenstein skal holde foredrag om sionismen.
- Sverre Johnsrud
Sverre Johnsrud har vært aktiv i Palestina-saken i flere tiår og er tidligere leder for Palestinakomiteen Ringerike - som han også var med å stifte. Han har hatt og har en rekke verv i det lokale organisasjonslivet, har vært aktiv i Rødt. Johnsrud vil dele sine omfattende kunnskaper, og vil orientere om den aktuelle situasjonen, og sette den i historisk sammenheng.
Vel møtt, spre budskapet og kom på torvet! Vi må vise vår solidariske støtte til palestinerne, etter vedvarende, massiv og brutal krigføring - i månedsvis! Vi ser alle hva som skjer – vis at du reagerer, og at vi nå krever at overgrepene umiddelbart stanses!

 Tilbake  Det skjer - Forsiden