Det skjer

Dyrene i Hakkebakkeskogen

24. juli 2021 kl: 11:00
Gledeshuset Hønefoss

Klatremus og vennene hans kommer til Gledeshuset i mai. Både Klatremus, Morten Skogmus, Mikkel Rev, Brumlemann og resten av dyrene i Hakkebakkeskogen gleder seg til å spille for både liten og stor.

Klatremus spilles av Rebekka Norvik, Mikkel Rev spilles av Elisabeth Ø. Gundersen og Bamsefar spilles av Jonas Rønning. Resten av rollene spilles av barn og unge fra Showskolen.

Thorbjørn Egner skrev selv dette om forestillingen:
Hakkebakkeskogen er en diktet liten verden som på mange måter kan minne om vår egen store verden. Og Klatremus og Morten og Bamsefar og Mikkel og alle de andre i skogen er ikke vanlige dyr, men fantasiskikkelser som låner litt i sin væremåte både fra dyr og mennesker. De har dyrenes navn og litt av deres utseende, men har også klær på seg og går på to ben og bor i hus og minner litt om oss mennesker i mye av det de gjør og sier og tenker.

I Hakkebakkeskogen finnes også, likesom hos oss i den store verden, en lengsel etter fred og trygghet og respekt for hverandre. Lille Morten Skogmus sier det slik: «Vi kunne ha det godt her i skogen hvis alle var venner og de store lot de små være i fred. Så kunne de store hjelpe de små, og de små hjelpe de store, for det er mye vi små kan, som de store ikke kan.» Det var Mortens ord, og det er jo ganske fornuftig sagt av en liten mus.